Stortruck T6-T7-T8 over 10 tonn. Nettundervisning

Stortruck T8

Teori modul 2 spesialdel Stortruck gjennomføres på nett med video konferanse og muligheter for dialog mellom kurs instruktør og deltaker.

Praksis gjøres med begrenset antall deltakere pr praksis del av kurset, med enn til hver tid gjeldende smitteverntiltak. Praksis avtales fortløpende etter fullført teori kurs.

Eksamen gjøres på nett elektronisk.

Vi i Kompetansebedriften tilbyr kurs og kursbevis for stortruck T8 over 10 tonn. Det er stor forskjell på standard truck, og stortruck. Ikke har den mer funksjonalitet, men den krever også mer fokus på sikkerhet og erfaring.

Dersom du ønsker å bli en trygg, men også kunnskapsrik fører av stortruck T8, kan vi trygt anbefale vårt kurs. Alle våre kursholdere er bransjefolk som har et genuint ønske om å videreføre fokuset på kompetanse, men også sikkerhet.

Vi gjennomfører kurs for stortruck over hele landet, og kan tilpasse kurset etter dine relevante arbeidsoppgaver.

Hva ønsker vi å oppnå med vårt kurs for stortruck T8?
Når du fullfører vårt kurs skal du være en trygg stortruckfører som er like kyndig teknisk. Samtidig vet du godt hvordan du skal bruke en stortruck T8 på en sikker og trygg måte.

Som kursdeltaker vil du lære alt om truckens konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk. I tillegg er vi ekstremt nøye på dette med sikkerhet. En stortruck T8 er en stortruck med løftekapasitet over 10 tonn.
Man leker ikke truckfører lenger når man begynner med stortruck T8.

Hvem passer kurset for?
Det er svært få som har behov for sertifikatet for stortruck T8. Derfor er kurset ideelt for deg som benytter stortruck T8 i daglig arbeid. Du har også et ønske om å lære mer generelt om stortruck.

Krav til søker:
Det er flere krav for deg som søker sertifikatet til stortruck enn normal truck. Årsaken er ganske naturlig, det er tyngre maskiner, og som kan laste langt mer. Derfor må også kompetansen være optimal for å kunne behandle tyngre frakt.

· Du må ha kompetansebevis T4, samt dokumentere 12 mnd praktisk truckkjøring T4 sitt arbeid.
· Førerkort klasse B

Innhold i vårt kurs for stortruck T8:
· Lover og forskrifter
· Arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser
· Ytre miljø
· Sikkerhetsbestemmelser
· Trucktyper med tilleggsutstyr- og deres bruksområde
· Truckulykker
· Truckens konstruksjon og virkemåte
· Funksjon og virkemåte for hovedkomponentene
· Kontroll- og rapportering
· Stabilitet
· Godshåndtering og forståelse av lastediagram
· Bruks- og sikkerhetsbestemmelser
· Bruksområder og betjening
· Kjøreteknikk

Kjøreinstruks: Oppbygging, konstruksjon og virkemåte. Vedlikehold, kontroll, riktig og sikkerbruk. Praktisk bruk

Målsetting: Hensikten med opplæringen er å gi truckføreren en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i sikker bruk av trucker, slik at uhell og ulykker i forbindelse med truckkjøring unngås. Opplæringen skal gi kandidaten praktisk forståelse for prinsippene for truckens konstruksjon, virkemåte, kjøremåte, lastdiagram og sikkerhetsutstyr.
Grunnopplæringen skal også omfatte viktige kontrollpunkter på trucker.

Varighet: 16 Timer. 1 dag med Teori og 1 dag med Praksis.

Eksamen: Skriftlig teoretisk prøve på 1 time og Praktisk oppkjøring.

Etter bestått avsluttende teoretisk eksamen og praktisk oppkjøring, utstedes kompetansebevis av Sentralbevisregisteret SFS for sikkerhetsopplæring.

Opplæringsmoduler